Adım Nurlan. Sürücü kursunda təlimatçıyam. Gənclərə maşın sürməyi öyrədirəm. İşim çox maraqlıdır, amma bəzən yorucudur. Həmin gün kursun son günü idi. 10 nəfər tələbəm imtahan verdi. 8-i keçdi. Sevinclə evlərinə getdilər. Mən isə qaldım boş kursda.
Saat gecə 9 idi. Açarı təhvil verməli idim. Amma tələsmirdim. Hava gözəl idi. Kursun həyətində oturdum, telefonuma baxdım. Bir dostum mənə əvvəllər demişdi: "Nurlan, sən heç bəxtini sınamırsan?" Mən gülərdim. Amma o axşam... Düşündüm: "Niyə də yox?"
Axtardım. Sayt tapdım. Qeydiyyatdan keçdim. Ad, soyad, telefon. Parol. Doğrulama. 2 dəqiqə. Daxil oldum. Oyunlar arasında bir slot diqqətimi çəkdi – "Book of Ra". Qədim Misir, fironlar, xəzinələr. Uşaqlıqda arxeoloq olmaq istəyirdim. Həmin oyun məni o yuxulara apardı.
Cibimdə 40 manat var idi. Ayırdım 20 manatı. "Bunu oynayacam. Qazansam – yaxşı, uduzsam – dərd deyil" – dedim.
İlk spin – 50 qəpik. Boş. İkinci – 1 manat. Boş. Üçüncü – 2 manat. 3 manat qazandım. Dördüncü – 2 manat. 5 manat. Beşinci – 3 manat. 8 manat. Altıncı spində xüsusi simvol düşdü – kitab. 7 pulsuz spin qazandım.
Birinci pulsuz spin – 4 manat. İkinci – 6 manat. Üçüncü – 15 manat. Dördüncü spində bütün ekran xəzinələrlə doldu. 64 manat qazandım. Beşinci – 9 manat. Altıncı – 11 manat. Yeddinci – 22 manat. Cəmi: 131 manat.
Kursun həyətində oturmuşdum. Gecə işıqları yanırdı. Yanımdan bir maşın keçdi. Mən isə ekrana yapışmışdım. Mostbet 360-nın interfeysi çox rahat idi. Hər şey aydın, hər şey sadə.
Davam etdim. Ruletə keçdim. 131 manatın 80-ni qırmızıya qoydum. Top fırlandı. Külək əsdi. Top dayandı. Qırmızı. 160 manat qazandım. İndi 291 manat.
Növbəti mərc – 100 manat qaraya. Top fırlandı. Kursun işıqları söndü – avtomatik sistem. Yalnız mənim telefonumun işığı qaldı. Top dayandı. Qara. 200 manat qazandım. Cəmi 491 manat.
Dərin nəfəs aldım. 491 manat. Tələbələrim keçəndə sevinirdim, amma bu sevinc başqa idi. 491 manatın 200-nü bir nömrəyə qoydum. 3 nömrə. Niyə 3? Kursda 3 nömrəli maşın mənim maşınımdır. Top fırlandı. Qaranlıqda tək idim. Top dayandı. 3 nömrə.
200 manat döndü 7200 manata. Cəmi 491 + 7200 = 7691 manat.
Telefonu maşının kapotuna qoydum. Ayağa qalxdım. Həyətdə gəzməyə başladım. "Nurlan, sən nə etdin?" – dedim. Cavab vermədim. Sadəcə gülümsədim. Həmin gecə 20 manatla başlamışdım, indi 7691 manat.
Pulu çıxartmaq üçün profilimə keçdim. Çıxarış. 5 dəqiqə. Kartıma gəldi. Həmin gecə yatmadım. Evə getdim, yatağa uzandım, tavanı izlədim. Düşündüm – bu pulla nə edəcəm?
Ertəsi gün səhər erkən durdum. Kursa getdim. Müdürə dedim: "Mən burada işləməyə davam edəcəm, amma bir az şərtim var". Müdür güldü: "Nə şərt?". "Kursda 3 nömrəli maşını təmir etdirmək istəyirəm. Öz pulumla" – dedim. Müdür təəccübləndi. Amma razı oldu.
Həmin maşın çox köhnə idi. Daim xarab olurdu. 2000 manata tam təmir etdirdim. Yeni mühərrik, yeni təkərlər, yeni əyləclər. İndi o maşın mükəmməl işləyir. Tələbələrim sevinir.
Qalan puldan 3000 manatı banka qoydum. Anama 2000 göndərdim. Qardaşıma 500 – ad günü hədiyyəsi. Qalanını saxladım.
İndi o hadisədən 6 ay keçir. Mən hələ də sürücü kursunda təlimatçıyam. Hələ də gənclərə maşın sürməyi öyrədirəm. Amma fərq var – indi 3 nömrəli maşın yeni kimidir. Tələbələrim imtahanı daha asan keçir. Mən daha az əsəbləşirəm.
O gecə yadıma düşəndə gülümsəyirəm. Kursun həyəti, gecə işıqları, külək. Və mostbet 360. Sadəcə bir neçə klik, bir neçə spin, və həyat dəyişdi. Yox, mən varlı deyiləm. Amma rahatam. Və bu rahatlıq hər şeydən dəyərlidir.
İndi vaxtaşırı oynayıram. Amma həddimi bilirəm. Maksimum 30 manat, ayda bir dəfə. Qazansam da, uduzsam da, dayanıram. Çünki o gecə başa düşdüm – şans həyatda bir dəfə gəlir. Mənə gəldi. Mən də onu qaçırmadım.
Təlimatçı Nurlan. 7691 manat. Və bir gecəlik bəxt. Amma ən böyük qazancım pul deyil. Ən böyük qazancım o gecə öyrəndiyim dərsdir – risk etmək lazımdır, amma ağıllı risk. Mən ağıllı risk etdim. Və qazandım. İndi hər dəfə tələbələrimə maşın sürməyi öyrədəndə deyirəm: "Həyatda da belədir. Sürəti düzgün seçin, əyləci vaxtında basın, və yolu görün". Mən o gecə yolu gördüm. Və düzgün sürdüm. Budur, hekayəm. Sürücü təlimatçısı Nurlan. Və mənim mostbet 360 təcrübəm. Bəli, həyat gözəldir. Xüsusən də gözləmədiyin anda gözəl olur. Mənim üçün o an kursun son günü, gecə saat 9-da gəldi. Yorğun idim, amma o yorğunluq mənə fürsət verdi. Fürsəti yaxaladım. Və buraxdım. İndi həyat gözəldir. Maşınlar yeni kimidir, tələbələr xoşbəxtdir, mən də. Hər şey gözəldir. Mənim həyatım. Təlimatçı Nurlanın həyatı. Və mən bu həyatı sevirəm. Çünki mən qazandım. Yalnız pul yox, həm də özümə hörmət. Və bu hörmət heç vaxt itməyəcək. Həmişə mənimlə olacaq. Hər yolda, hər dərsdə, hər gülüşdə. Mənimlə. Həmişə.