Brian Jones vs Mick Taylor vs Ronnie Wood

Wszystko co jest związane z zespołem i nie pasuje do innych kategorii.

Brian Jones vs Mick Taylor vs Ronnie Wood

Postprzez Cortez » Pn sty 03, 2011 3:52 pm

Z którym z nich według was Stones'i tworzyli najlepszą muzykę? Pisałem już o tym w innym temacie, ale powtórze. Dla mnie najlepsi byli z Brianem. Co prawda nie był wirtuozem gitary, ale sprawił, że niektóre piosenki były takie magiczne i wyjątkowe. Dla przykładu- pianino w Lets Spend The Night Together, sitar w Paint it Black, marimba w Under my Thumb. Co do MIcka i Ronniego., to myśle, że każdy z mich wniósł do zespołu coś nowego, dzięki czemu nie można powiedzieć, że Stonesi grają ciągle to samo. Ale najlepsi byli z Brianem.
Cortez

Re: Brian Jones vs Mick Taylor vs Ronnie Wood

Postprzez Jarski » Pn sty 03, 2011 9:20 pm

Fajny temat - dzięki, Cortez.

Wiadomo: ilu ludzi, tyle opinii. Stonesi z Brianem to surowość i narowistość, a jednocześnie prostota. Muzyka, jaką nagrali z Mickiem T. w składzie, to absolutne mistrzostwo, a koncerty z tamtych lat... Mój Boże, tego nie da się opisać. Czysta magia. Z Ronniem panowie obniżyli poprzeczkę jako twórcy, ale dojrzeli jako grupa. Tak naprawdę dopiero ostatnie 2 tournee pokazały, że Stonesi chcą cieszyć się graniem dla samego grania. It's only rock'n'roll. Wreszcie...
A prawda jest taka, że gdyby zabrakło Briana, Micka lub Ronniego, Stonesów po prostu by nie było.

Więc jak będzie: po plusie dla wszystkich trzech? ;)
Say now baby, I'm the rank outsider, you can be my partner in crime...
Jarski
Stoned

Postprzez Cortez » Wt sty 04, 2011 6:27 pm

Powiedzmy, że olbrzymi plus dla MIcka i Ronniego, ale dwa plusy dla Briana. Nie chce żeby to zabrzmiało tak jakbym pomniejszał rolę jaką Mick i Ronnie odegrali w The Rolling Stones, bo obaj zrobili bardzo dużo dla zespołu, ale poprostu brzmienie kiedy grał z Stonesami Brian najbardziej mi odowiada.
Cortez

Postprzez Golden Caddy » N sty 09, 2011 1:47 pm

Zdaje sie, ze na starym forum juz byl taki temat. Jak znajde to moze wkleje swoje posty.
Ogolnie to bylam zdania takiego, ze fani, ktorzy kochaja ten sam zespol, czesto cenia kompletnie co innego w ich tworczosci. Niektorzy wirtuozerie Taylora, niektorzy fantazje gry Briana, a inni niepowtarzalny styl Ronniego. Naleze do tych ostatnich, dlatego, ze tworczosc z Woodem kocham najbardziej, kwestia klimatu ;)
Nie poradzilabym sobie z odpowiedzia na pytanie "co bylo lepsze? Bardziej wartosciowe dla Stonesow?". Wszyscy trzej byli niepowtarzalni i wlozyli duzo w zespol. Przy wspolpracy ze wszystkimi trzema powstaly genialne albumy. Jak zwykle, odpowiem w ten swoj trywialny sposob: kwestia gustu :P
Golden Caddy
My whole life isn't rock and roll. It's an absurd idea it should be (M.J.)
Golden Caddy
Stoned

Postprzez Jarski » N sty 09, 2011 9:15 pm

Golden Caddy napisał(a):Nie poradzilabym sobie z odpowiedzia na pytanie "co bylo lepsze? Bardziej wartosciowe dla Stonesow?". Wszyscy trzej byli niepowtarzalni i wlozyli duzo w zespol.

W pełni się z Tobą zgadzam, ale Mick T. i tak najlepszy :P :lol:
Say now baby, I'm the rank outsider, you can be my partner in crime...
Jarski
Stoned

Postprzez thon022 » N sty 09, 2011 9:23 pm

Ja zdecydowanie jestem za tym nieznośnym neurotykiem Brianem 8-) . Dla mnie symbolizuje najciekawszy i najbardziej twórczy okres ich działalności, gdy nie było kalkulacji, tylko żywioł, spontaniczność. W dodatku ich gra z tego okresu jest dla mnie taka, hm, jakby rzec - "pastelowa" może będzie pasować. Mało było tego późniejszego rockowego zgiełku. Nawet te "rockowe" utwory brzmiały jakoś tak subtelnie:

http://www.youtube.com/watch?v=YWeKnEb2Xdk
Apentuła niewdziosek, te będy gruwaśne
W koć turmiela weprząchnie, kostrą bajtę spoczy,
Oproszędły znimęci, wyświrle uwzroczy,
A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie!
thon022

Postprzez Jumpin'DanielFlash » Pn sty 17, 2011 1:21 am

W kwestii gitary wygrywa Mick Taylor bez dwóch zdań. Jeśli chodzi o całokształt to Brian.
Jumpin'DanielFlash

Postprzez cocaineblues » Pn sty 17, 2011 2:17 pm

Dajcie spokój. Tak naprawdę to nie da się ocenić który gitarzysta byłe lepszy technicznie itp. To wszystko kwestia gustu i komu czyj sposob grania bardziej odpowiada.
cocaineblues

Postprzez micawber » Pn sty 17, 2011 9:38 pm

Jumpin'DanielFlash napisał(a):W kwestii gitary wygrywa Mick Taylor bez dwóch zdań. Jeśli chodzi o całokształt to Brian.

a Ronnie klimat.
micawber
Stoned

Postprzez cocaineblues » Wt sty 25, 2011 1:11 pm

Jedno jest pewne. Ronnie jako osobowość najbardziej pasuje do grupy :!:
cocaineblues

Następna strona

Powrót do The Rolling Stones ogólnie